Viralni beauty trendovi koji će obilježiti ovu jesen!

Omiljena adresa makeup inspiracije i skincare trendova – TikTok, potisnula je sve časopise i uvela mjerilo globalne popularnosti i najboljih ocjena, koju zovemo viralnost.

Ukoliko nije TikTok approved – kao da i ne postoji! ✔️

Za tebe smo istražili koji su to jesenji beauty trendovi uz koje ćeš izgledati VRHunski….a imati TOP preglede i lajkove!

1. Esspreso eyes

Popularan nasljednik viralnog latte makeup trenda, svojim hashtagom #esspresomakeup, prikupio je skoro 27 miliona pregleda i u stalnom je porastu.

Esspresso makeup zadržava sve korake latte makeup trenda, samo više naglašava oči, a ukoliko nijesi sigurna kako se postiže najpopularniji ljetnji look – latte makeup, sve korake i izglede, možeš pogledati ovdje.

Vrlo jednostavan makeup, savjetuje se prvo nanošenje bronzera na pregib kapka, a onda i nanošenje smeđih mat sjenki koje će konturisati oko. Iste sjenke nanesi ispod donjih trepavica, da bi na kraju - crnom olovkom koja imam dodatak za razmazivanje izvukla liniju na gornjem kapku, za potpun smokey efekat. Mali trik: na vodenu liniju nanesi i braon olovku, kako bi izgled bio što prirodniji!

2. Laminirane obrve

Iako ovo nije novi trend, na TikToku uzima sve više maha. U pitanju su sve poznatije uredno začešljane prirodne obrve koje se savršeno slažu sa svakim makeup ili no-makeup izgledom.

Efekat laminiranih obrva možeš postići kvalitetnim gelom, voskom ili maskarom za obrve, uz olovku koja ima češalj/četku za obrve. Gel će efikasno fiksirati začešljane obrve, dok će olovka popuniti nedostatke za besprekoran izgled.

S obzirom da svi ovi proizvodi imaju boju, a ti možda želiš i dodatno fiksirati svoje obrve – idealni će biti providni fiksatori ili viralni “sapuni” od kojih će se ukočiti!

3. Cherry Cola usne

Još jedna od IT djevojaka – Kylie Jenner, oživjela je ovaj stari hit koji je popularnost stekao još 90-ih. Omiljen je zato što vizuelno povećava usne dajući im fatalnu cherry boju i sočnost!

Za ovaj look, potrebno je da uokviriš usne olovkom dark nude nijanse, a onda naneseš karmin u boji višnje i na kraju dodaš providan sjaj. Dobićeš zabavan i koketan izgled, a tvoje usne izgedaće punije i zavodljivije!

4. Bakarna kosa

Ovo je trenutno viralna boja kose, a njeni najbolji promoteri su čuveni top modeli Emily Ratajkowski i Kendall Jenner.

Ova trendy boja zapravo predstavlja kombinaciju smeđih i bakarnih tonova…složićeš se da ne postoji bolja najava jesenje sezone! Njena najveća prednost je to što je bakarna nijansa mnogo lakša za održavanje između dva farbanja, uz to – s jeseni blijedi ljetnja osunčanost, pa će tvom svijetlom tenu ove nijanse stajati mnogo prirodnije i ljepše. 

5. Strawberry nails

Strawberry-girl kao jedan od omiljenih trendova na TikToku ovog ljeta, dobija zaokret u jesenjoj varijanti! Umjesto svojih viralnih, isrctanih jagodica po noktima koje su stekle 27miliona pregleda, IT djevojka Hailey Bieber lansira novi hit – strawberry francuski manikir!

Da bi isprobala ovaj trend, dovoljno je da uradiš francuski manikir sa rozikastom podlogom i crvenim vrhovima ili jednostavno da obojiš nokte u boji jagode, simple as that!