Kako da prepoznate koji vitamini nedostaju vašem tijelu?

U susret mjesecu u kom slavimo žene, želimo da podsjetimo na važnost njihovog zdravlja, ali i duha.

Iako od vitamina uvijek na umu imamo samo prednosti, nerijetko zaboravljamo na posljedice njihovih nedostataka koji mogu uzrokovati zdravstvene probleme.   

Da biste uvijek bile srećne i slavile samo lijepe povode, otkrivamo male pomagače koji zdravlje i raspoloženje drže na mjestu! Nećemo se buniti ako zdravlja, ljepote i sreće imamo viška, zato prvo čekiramo da li neki od vitamina nedostaje!

 

1. Vitamin C

Najvažniji antioksidans i anti-age sastojak, zbog čega ga smatramo pravim ženskim vitaminom – Vitamin C, vrlo često nedostaje našem tijelu.

Pa osim što daje neobjašnjivu blistavost i jedrost kože – baš poput Ivy Bears Vibrant Skin medvjedića, nedostatak ovog vitamina uzrokuje sklonost infekcijama, izražene vene i modrice. Max Medica vitamin C, ne samo da će riješiti ove probleme, već će i podstaći rad imunog sistema u borbi sa virusnim infekcijama i bakterijama, a takođe i bržu apsorpciju gvožđa.

2. Vitamin A

Iako mi žene obožavamo makeup i komplimente – ne postoji ništa ljepše od pohvala unutrašnje ljepote „Kako blistaš!“ „Danas zračiš!“

Da bi sijala iznutra, podrži svoju unutrašnju ljepotu kvalitetnim vitaminom A koji se bori protiv grube i nadražene kože sklone aknama, gubitka apetita, čestog umora, slabe kose bez sjaja, lomljivih noktiju i peruti.

3. Vitamin D

Još jedan od vitamina koji je važan za njegu kože, ali i sveopšte stanje organizma je vitamin D. Često ga povezujemo samo sa promjenama na kostima, ali nedostatak ovog vitamina utiče i na blijed-nezdrav ten, malaksalost, slabost, pojačano znojenje i nesanicu.

Ovog mjeseca žena, želimo ti ostvarenje svih snova, ali i miran san – jer tvoje zdravlje je u sigurnim rukama 7 Nutrition D3 vitamina!

I baš kao što smo grlile omiljenog plišanog medu pred spavanje, isto tako će se Ivy Bears Restful Sleep medvjedići postarati za lijep san...i ozbiljnu dozu vitamina!

4. Vitamin E

Zovemo ga beauty vitamin ili vitamin mladosti – njegovo visočantvo, vitamin E. Neizostavan u svim beauty proizvodima za podmlađivanje, jednako je važan i za zdravlje našeg tijela i duha.    

Iako nam automatski popravlja raspoloženje samim tim što nas podmlađuje, ovaj vitamin utiče na naše mentalno stanje i svojim nedostatkom koji znači višak stresa!

Zato, budi maksimalno zategnutog lica, ali opuštena uz Max Medica kapsule ili Diet Pharm tablete.

Plus Ivy Bears Stress Vitamin za minus stresa u svakom danu!

5. Vitamin B12

Zdravlje kože, kose i noktiju, ali i stanje nerava, pamćenja, mišića i apetita zavisi od vitamina B. Nedostatke ćeš primijetiti u mnogim znacima kao što su mišićna slabost, opšti umor, gubitak apetita, problemi sa probavom i različiti problemi sa kožom.

Zato, da bi tvoja ljepota tijela i uma bila u harmoniji sa zdravljem, unosi dnevnu dozu vitamina B12 koji će pokriti deficit bilo kog oblika ovog vitamina!

6. Cink i gvožđe

Za kraj smo ostavili najčešću boljku ženskog organizma – nedostatak cinka i gvožđa.

Simptomi anemije, umora, ubrzanog rada srca i otežanog disanja, glavobolje i vrtoglavice, znak su da trebaš pojačati unos gvožđa i cinka – instant podigni energiju i raspoloženje super zabavnim Ivy Bears Boost Energy medvjedićima!

Osim uticaja na naše tijelo, nedostatak može uzrokovati i opadanje kose, listanje noktiju i probleme sa kožom – zato povedi računa i izračunaj svoju dnevnu dozu vitamina uz Sideral i Max Medica Cink!