image
Sortiraj po:

Zdravlje


Zdravlje je zaista važno, a to znači da ga imaju samo oni koji se pridržavaju određenih pravila i pravovremeno zadovoljavaju potrebe tijela. Jeste li toga svjesni?
Ljudi su ranije bili mnogo zdraviji, prije nego što su dijetetski proizvodi postali popularni. Pravila se nisu promijenila od tad, naša genetika je ista i ono što je ljudima ranije pomagalo da očuvaju zdravlje, pomoći će im i danas. Kako biste se osjećali zdravo, smršajte i učinite sve da se osjećate lijepo svakog dana, I pridržavajte se ovih pet jednostavnih pravila.

1) NE UNOSITE OTROVE U ORGANIZAM
U okruženju postoji mnogo otrovnih stvari koje dospijevaju u naše tijelo. Ipak, danas je najčešći problem nezdrava ishrana, hrana koja je izazivač bolesti. Najefektivnija promjena koju možete izvršiti u svojoj ishrani je izbacivanje prerađene i konzervirane hrane. Izbjegavajte pšenicu i sve masti koje se fabrički proizvode – ovo uključuje i biljna ulja, sojino, kukuruzovo i suncokretovo ulje.

2) VJEŽBAJTE I KREĆITE SE
Za očuvanje opšteg zdravlja veoma je bitno da vam mišići budu aktivni. Istina je da ćete bolje izgledati ako vežbate, ali to su samo spoljašnji rezultati vežbanja – ono je bitno i za očuvanje zdravlja vašeg tela, mozga i dobrog funkcionisanja hormona. Vježbanjem uklanjate višak masti, što je dobro ne samo za gubitakk kalorija nego i za poboljšanje hormonalnog statusa i opšte funkcionisanje organizma.

3) PRIUŠTITE SEBI KVALITETAN SAN
Dobar san je važan za opšte zdravlje. Studije su pokazale da je nedostatak sna povezan sa mnogim bolestima, uključujući gojaznost i bolesti srca. Morate naći vremena da se naspavate. Ako iz nekog razloga imate problem sa nesanicom, obratite se doktoru.

4) OSLOBODITE SE STRESA
Kako se osjećamo i način na koji mislimo od velikog su značaja za opšte zdravlje. Zato je veoma bitno da se oslobodimo stresa. Stres može povećati nivo kortizola i štetno uticati na metabolizam. Kako biste smanjili stres, pojednostavite svoj život. Vježbajte, radite vježbe dubokog disanja ili meditirajte.

5) HRANITE SE ZDRAVO
Najbolje je da jedete umjereno i da kombinujete meso i biljke u ishrani. Jedite meso, ribu, jaja, povrće, voće, unosite zdrave masti, ulja i viskokomasne mliječne proizvode. Ako ste zdravi, vitki i aktivni, možete slobodno unositi i nerafinirane ugljene hidrate.


Lista Proizvoda